× Főoldal 1% Adományozás Kapcsolat

Egymás kezét fogva

A Máltai Szeretetszolgálat azt vallja, hogy a mozgáskorlátozott és fogyatékkal élő embereknek nem sajnálatra van szükségük, hanem elfogadásra. Ennek érdekében olyan rendezvényeket szervez, melyek szokatlan módon segítik a fogyatékkal élő emberek beilleszkedését. A Máltai Szeretetszolgálat azt vallja, hogy a mozgáskorlátozott és fogyatékkal élő embereknek nem sajnálatra van szükségük, hanem elfogadásra. Ennek érdekében olyan rendezvényeket szervez, melyek szokatlan módon segítik a fogyatékkal élő emberek beilleszkedését. A Máltai Szeretetszolgálat azt vallja, hogy a mozgáskorlátozott és fogyatékkal élő embereknek nem sajnálatra van szükségük, hanem elfogadásra. Ennek érdekében olyan rendezvényeket szervez, melyek szokatlan módon segítik a fogyatékkal élő emberek beilleszkedését. A Máltai Szeretetszolgálat azt vallja, hogy a mozgáskorlátozott és fogyatékkal élő embereknek nem sajnálatra van szükségük, hanem elfogadásra. Ennek érdekében olyan rendezvényeket szervez, melyek szokatlan módon segítik a fogyatékkal élő emberek beilleszkedését. A Máltai Szeretetszolgálat azt vallja, hogy a mozgáskorlátozott és fogyatékkal élő embereknek nem sajnálatra van szükségük, hanem elfogadásra. Ennek érdekében olyan rendezvényeket szervez, melyek szokatlan módon segítik a fogyatékkal élő emberek beilleszkedését.

Mi így támogatjuk őket

Máltai Mentőszolgálat:
140 önkéntessel


Évente 12 000 vizsgálat:
Mozgó Orvosi Rendelő és Tüdőszűrő Állomásunkon


Leszakadó közösségek egészségügyi szűrése:
önkéntes orvoscsoportunk által


Látás ajándékba! program:
Szemüveget adunk a rászorulóknak


Hajléktalanok háziorvosi rendelőjének működtetése:
Fertőtlenítő állomás


Program brossúrájának letöltése

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat megalakulása óta foglalkozik mozgáskorlátozott és fogyatékkal élő emberek gondozásával. Napközi otthonai és fejlesztő iskolái gondoskodnak a fogyatékkal élő fiatalok nappali ellátásáról, ezzel is megkönnyítve a családok életét. A fejlesztő gyakorlatok, tornák, zenés terápia és egyéni foglalkozások hozzájárulnak a fogyatékkal élő fiatalok egészségügyi állapotának megóvásához és sok esetben javításához. A Szeretetszolgálat lakóotthonaiban a saját ellátásukra nem képes fogyatékkal élő embereket gondozzák és ápolják, míg a támogató szolgálat a mindennapi élethez nyújt segítséget azoknak, akik saját otthonukban élnek. A szolgálat elvisz a postára, orvoshoz, iskolába, és segít a bevásárlásban is.

A Máltai Szeretetszolgálatnál azt vallja, hogy a mozgáskorlátozott és fogyatékkal élő embereknek nem sajnálatra van szükségük, hanem elfogadásra. Ennek érdekében olyan rendezvényeket szervez, melyek szokatlan módon segítik a fogyatékkal élő emberek beilleszkedését.

250 fiatal részvételével szervezi meg a Szeretetszolgálat minden évben a máltai mozgáskorlátozott tábort, melynek sajátossága, hogy a kerekesszékes, vagy halmozottan sérült emberek családtagjaik, állandó kísérőik nélkül érkeznek, segítőik a közösen eltöltött idő alatt a feladatra felkészített fiatal önkéntesek. Az akadálymentesített Balaton parton töltött hét minden résztvevőnek sokat jelent: a mozgásukban korlátozott emberek önbizalmat és megerősítést nyerhetnek, kísérőik pedig családjuk és ismerőseik körében is leszámolhatnak a sérült emberekkel kapcsolatos tévhitekkel, előítéletekkel. A táborban így két oldalról is bontják a sajnálat és a tudatlanság emelte láthatatlan falakat.

Húsz éve rendezi meg a máltai szervezet Győrben az Esély Sportnapot, mely kiemelkedik a fogyatékkal élő emberek számára szervezett sportesemények közül. Az ország számos pontjáról érkeznek versenyző csapatok, amelyeket száznál is több fiatal önkéntes segít a verseny során. Évente több mint ötszázan vesznek részt a rendezvényen, ahol profi sportolók a fogyatékkal élő emberekkel közösen versenyeznek, hogy felhívják a figyelmet fogyatékkal élő társaink elfogadására.

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat évente 1500 fogyatékkal élő emberről gondoskodik. Segítsen, hogy segíthessünk. Hívja a 1350-es adományvonalat, és támogassa hívásonként 250 forinttal a Szeretetszolgálatot, online átutaláshoz pedig kattintson az adomanyozz.hu oldalra. Nézze december 17-én a Jónak lenni jó műsorfolyamot a Duna TV műsorán és licitáljon a felajánlott tárgyakra a Szeretetszolgálat támogatásáért.További programjaink

Máltai Szeretetszolgálat - Játszani is engedd
Máltai Szeretetszolgálat - Határainkon túl
Máltai Szeretetszolgálat - Orvosolt gondok
Máltai Szeretetszolgálat - Vészhelyzetben
Máltai Szeretetszolgálat - Tisztelet az éveknek
Máltai Szeretetszolgálat - Kézen fogva
Máltai Szeretetszolgálat - Az utca emberei
Máltai Szeretetszolgálat - Mentőautóra gyűjtünk

Adományozás